Hi, even een vraagje over vandaag….(en over gisteren...)

teamwork werkgeluk Mar 02, 2020

Heb jij vandaag je waardering al uitgesproken naar iemand? Vertel eens?

Het was gisteren namelijk Complimentendag. Een mooie dag om eens na te denken over je waardering uiten, óók op je werk! Of om eens een start te maken met feedback geven en dan positieve feedback in plaats van verkapte kritiek die eigenlijk meer neer komt op effe lekker spuien.

In veel van de teams waar ik kom krijg ik vraag te horen: ‘We zouden elkaar meer feedback willen geven’. Maar feedback, échte feedback, namelijk constructief gericht op ontwikkeling, is pas mogelijk als mensen zich veilig voelen.

En om je veilig te voelen, moet je je niet al te druk hoeven maken over de waardering die je omgeving voor je heeft. Want als je daar aan twijfelt, kijk je toch zeker wel uit?! Zo vertelde een manager me laats vol trots dat hij een medewerker positieve feedback had gegeven en dat ze helemaal emotioneel was geworden. Tsja.... enorm ontroerend... of toch niet? Hij was namelijk begonnen met: 'Mag ik je even feedback geven?' Onze normale reactie is dan dat alle luiken dichtklappen en al helemáál als we niet gewend zijn ook waardering te horen. Ons brein schiet dan in een regelrechte fight of flight respons. De vraag is dus ook wáár ze emotioneel van werd: van de inhoud van wat hij zei of eerder van opluchting? Ik zou mijn geld in zetten op dat laatste, want meestla hóren we niet eens meer wat er nou echt gezegd wordt als er zo'n zinnetje wordt gebruikt. Denk er maar eens aan: 'We moeten even praten....." dat betekent (jammergenoeg!) in 9 van de 10 gevallen een emmer met ellende die je over je heen krijgt gestort.

Terug naar waardering op het werk

Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het geven van oprechte complimenten een veel positiever effect heeft op de (werk)sfeer, betrokkenheid en intrinsieke motivatie dan het geven van een bonus? Als medewerkers waardering in de vorm van oprechte complimenten krijgen, voelt bijna 20% meer zich werkelijk betrokken bij zijn werk. En de wereld wordt er ook nog eens een stukje vrolijker van. En, by the way: dat hoeven dus echt niet alleen maar complimenten van de manager te zijn!

We hebben het uiteraard dan natuurlijk wel over werkgerelateerde complimenten, he? Want complimenten over mooie nieuwe schoenen of een leuk jurkje strelen onze ijdelheid of strijken ons misschien zelfs wel tegen de haren in….

En, wist je dat in de beste high performing teams de ratio van positieve opmerkingen in verhouding tot negatieve opmerkingen 5 á 6 staat tot 1 bedraagt? Complimenteren loont dus!

Maar ja, het is, gek genoeg, vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan…Want we denken er vaak niet eens over na.

Dus…., omdat gisteren een mooie aanleiding was om er eens over na te denken... Gun ik het jullie om er vandaag ook echt mee te beginnen (en dan er dan natuurlijk ook vooral mee door te gaan!).

Tips voor complimenten op het werk

Zo maar even wat tips voor het geven van complimenten en, jawel: óók voor het ontvangen (want soms vinden we dat nog veel moeilijker…..):

  • Doe echt je best om die positieve dingen te zien. Het voelt misschien onwennig, maar als je oprecht blijft, zul je merken dat het zelfs beter voelt om waardering te uiten dan in te slikken. (En nee, je wordt er dan dus echt geen slijmbal van…)
  • Schrijf aan het einde van de dag eens een stuk of 3 tot 5 positieve dingen op die je je collega’s of je baas, of misschien wel je klant hebt zien doen. Je zult merken dat jouw ‘informatiefilter’, als je dit een tijdje volhoudt, na een tijdje veel sterker de positieve prestaties en gedragingen gaat opmerken. Zo buig je onze natuurlijke 'negativity bias' om naar een meer positieve blik.
  • Wacht niet te lang met het geven van je compliment. Zie je iets goeds gebeuren en heb je daar waardering voor? Laat het dan ook snel weten. Het waarderingseffect én het leereffect zijn dan het grootste! En je hebt gewoon de grootste kans dat de ontvanger ook echt snapt wat je bedoelt...
  • Wees concreet en specifiek, beschrijf de goede dingen die je de ander hebt zien doen. (Bijvoorbeeld: ‘Wat heb je die presentatie goed voorbereid en goed gegeven!’). Zo draag je ook nog eens bij aan een groeimindset (‘Zie je, als ik er maar energie in steek, dan kan ik een hoop en het wordt ook nog eens gezien dor anderen!’) i.p.v. aan een fixed mindset. (‘Wat ben je toch goed in sales!’ =>’Ja, altijd al geweest, zo ben (en blijf) ik nu eenmaal…’ ).
  • Vraag aan collega’s wat ze waarderen aan hun collega. Zo creëer je meteen een positievere sfeer. Én richt je hun blik op de kwaliteiten i.p.v. op de gebreken van hun collega’s.

Ontvangen van feedback en complimenten

Het geven van complimenten kan al lastig zijn, het ontvangen is soms ook wel een dingetje….. Meteen iets bagatelliseren (‘het stelt niet zo veel voor..’), een wedercompliment geven of eroverheen praten, we doen het allemaal wel eens. Jammer, want je breekt het compliment af. En ontvangt minder snel weer een keer waardering van die persoon. Als jij mij een ongemakkelijk gevoel geeft als ik je iets aardigs zeg, dan laat ik het toch voortaan wel uit mijn hoofd?

  • Tips voor het ontvangen van complimenten: Laat het binnenkomen, neem het in je op, voel hoe het echt bedoeld is, namelijk als iets positiefs. en…
  • Zeg ‘Dank je wel, wat leuk/aardig/lief/fijn dat je dat hebt gezien en tegen me zegt’. Of… gewoon ‘Dank je wel’, dat is ook al gewoon helemaal goed.

Dus…

Wie ga jij vandaag nog een compliment geven? Of een welgemeende high five?

(En morgen…..

en overmorgen….

en volgende week….?)

 

SHARING = CARING: Weet jij nog andere mensen, teams en organisaties die je blij kan maken met een vleug optimisme of opTeamisme in het werk? Fijn als je dan dit artikel wilt delen! En ja….. ook nog na vandaag…!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.