Coming together is a beginning

Staying together is progress

And working together is success

 Henry Ford

Optimistisch over Teamwork

Vrijwel overal waar mensen moeten samenwerken, ontstaan uitdagingen in  samenwerking. Eilandgedrag, langs elkaar heen werken, doelen niet helder hebben of onderlinge wrijving. Allemaal heel normale teamfrustraties, maar wel vervelend. en ze gaan vaak ten koste van zowel resultaat als werkplezier. 

Terwijl soepele teamsamenwerking juist een essentiële bijdrage levert aan succes en werkplezier.

Jammergenoeg ontstaat succesvol teamwork meestal alleen niet vanzelf: minder dan 10% van de teams in organisaties ziet zich als high performing team. Maar dat kan dus echt anders!

Toptimism at Work is optimistisch over teamwork en helpt al sinds 2008 teams zich succesvol te ontwikkelen naar high performance teams.

Placeholder Image

Heldere resultaten

Heldere doelstellingen zijn essentieel om met je team vaart te maken en resultaat neer te kunnen zetten. Helderheid over eenduidige inspirerende aspiratie en ambitie is jullie motor. Weten welke waarde jullie aan wie leveren.

Placeholder Image

Soepele en Slimme Samenwerking

Elkaar aanvullen, gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Helderheid in rollen en bijdrage aan het teamresultaat. Samen meer mogelijk maken dan alleen. De verschillen niet tegen jullie, maar in jullie voordeel laten werken.

Placeholder Image

Optimisme & Werkgeluk

Je goed voelen als teamlid en een positieve teamsfeer opbouwen. Omdat je zo sterk bent als je zwakste schakel en de sfeer sterk beïnvloedt of jullie van 1 + 1=3 weten te maken. En daarnaast het ontwikkelen en versterken van een 'Yes, we can!' mindset. Omdat het anders echt niet gaat vliegen...

Optimaliseren van Teamwork

Vaak levert een inspirerende teamsessie een hoop energie. Het begin is er, maar daarmee ben je er nog niet. Oude patronen zijn vaak hardnekkig en nieuw gedrag heeft tijd nodig, ook bij teams. Daarom begeleidt Toptimism at Work teams vaak gedurende een langere periode. Tijdens deze periode plannen we in een zeker ritme een aantal sessies in van minimaal een halve dag of hele dagen. Daarbij zoomen we in op inhoud en proces. Om te waarborgen dat die energieboost uit de startsessie ook daadwerkelijk beklijft en wortel schiet.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: Terwijl we jullie helpen je focus  op ambities, doelen én op executie helder te houden, kijken we ook naar het proces van teamsamenwerking en het benutten van elkaars potentieel. En,... emoties komen daarbij van rechts: we maken bespreekbaar wat blokkeert.

Opties voor optimalisatie van Teamwork:

  • Teamcoaching. Inzicht krijgen in de versterkende en beperkende patronen.
  • [email protected] traject. Binnen 2 tot 4 kwartalen met het team inspirerende doelen voor de middellange termijn creëren en daadwerkelijk realiseren. Op teamniveau  leren en optimaliseren. Het teamwork ontwikkelt zich naar Topteamwork.
  • Goed groeien als team: voorbij een startup fase wordt de spanning voelbaar tussen de wens voor zelfsturing/autonomie en wendbaarheid enerzijds en anderzijds de wens voor snelle groei en verbinding. Autonomie is niet hetzelfde als onafhankelijkheid. Met de teams in de organisatie werken we in teamtrajecten aan zowel de binnenkant als de buitenkant van het team om optimale teamgroei te realiseren
  • Teamkleur in Kaart: met behulp van Management Drives of het enneagram kijken we naar de verschillende kleuren binnen het team. en naar hoe de kennis over deze kleuren optimaal kan worden benut om communicatie, samenwerking en teampotentieel te verbeteren.
  • Vergadercoaching. Vergaderingen kunnen soms vreselijke energielekken worden. Maar zijn wel vaak nodig. Observatie en coaching op aandacht voor energie. Zodat vergaderen weer resultaat en energie oplevert.
  • [email protected] Voor als er weer een boost aan verbinding en optimisme gegeven moet worden. Omdat jullie maar rennen, rennen, rennen en ook weer eens even willen stilstaan en elkaar willen inspireren. Opnieuw met elkaar verbinden. Wat meer lucht & fun in de samenwerking willen blazen. En even te reflecteren op hoe het slimmer, makkelijker (nog) soepeler kan. Om weer op volle kracht vooruit te gaan.
  •  

Placeholder Image

Wil je meer weten over het optimaliseren van Teamwork?

Mail dan hier je vraag