Coming together is a beginning

Staying together is progress

And working together is success

 Henry Ford

Optimistisch over Teamwork

Vrijwel overal waar mensen moeten samenwerken, ontstaan uitdagingen in  samenwerking. Eilandgedrag, langs elkaar heen werken, doelen niet helder hebben of onderlinge wrijving. Allemaal heel normale teamfrustraties, maar wel vervelend. en ze gaan vaak ten koste van zowel resultaat als werkplezier. 

Terwijl soepele teamsamenwerking juist een essentiële bijdrage levert aan succes en werkplezier.

Jammergenoeg ontstaat succesvol teamwork meestal alleen niet vanzelf: minder dan 10% van de teams in organisaties ziet zich als high performing team. Maar dat kan dus echt anders!

Toptimism at Work is optimistisch over teamwork en helpt al sinds 2008 teams zich succesvol te ontwikkelen naar high performance teams.

Placeholder Image

Topteamwork

Elkaar aanvullen, gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Helderheid in rollen en bijdrage aan het teamresultaat. Samen meer mogelijk maken dan alleen. De verschillen niet tegen jullie, maar in jullie voordeel laten werken.

Placeholder Image

Ontwikkeling en Optimale groei

Groei als team én als teamleden. Omdat je zo sterk bent als je zwakste schakel. Het beste uit omstandigheden halen. Aanpassen aan uitdagingen om ambities waar te maken. Dus: 'exit comfortzone'.  Exploreren, experimenteren en ervaren met een 'Yes, we can!' mindset. 

Placeholder Image

Positieve Prestaties

Heldere doelstellingen waardoor jullie weten welke waarde jullie aan wie leveren. In een ritme van succes realiseren jullie betekenisvolle doelen. Met aandacht voor welzijn en positieve energie in het werk, en met teamveerkracht, ook als het soms tegenzit.

Optimaliseren van Teamwork

Vaak levert een inspirerende teamsessie een hoop energie. Het begin is er, maar daarmee ben je er nog niet. Oude patronen zijn vaak hardnekkig en nieuw gedrag heeft tijd nodig, ook bij teams. Daarom begeleidt Toptimism at Work teams vaak gedurende een langere periode. Tijdens deze periode plannen we in een zeker ritme een aantal sessies in van minimaal een halve dag of hele dagen. Daarbij zoomen we in op inhoud en proces. Om te waarborgen dat die energieboost uit de startsessie ook daadwerkelijk beklijft en wortel schiet.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: Terwijl we jullie helpen je focus  op ambities, doelen én op executie helder te houden, kijken we ook naar het proces van teamsamenwerking en het benutten van elkaars potentieel. En,... emoties komen daarbij van rechts: we maken bespreekbaar wat blokkeert.

Opties voor optimalisatie van Teamwork:

  • Hybride Teamworkshop. Met het team in gesprek over hoe de nieuwe teamsamenwerking eruit gaat te zien na versoepeling van de maatregelen. Wat heeft jouw team nodig om als team top te functioneren in een mix van op afstand werken en op kantoor werken?
  • Topteam at Worktraject. Binnen 2 tot 4 kwartalen met het team inspirerende doelen voor de middellange termijn creëren en daadwerkelijk realiseren.  Het teamwork ontwikkelt zich naar Topteamwork. En daarnaast optimaliseren de teamleden hun Wellbeing at Work. 
  • Teamkleur in Kaart: met behulp van Management Drives of het enneagram kijken we naar de verschillende 'kleuren' binnen het team. en naar hoe de kennis over deze kleuren optimaal kan worden benut om communicatie, samenwerking en teampotentieel te verbeteren.
  • Optimism at Teamworkshop: Voor als er weer een boost aan verbinding en optimisme gegeven moet worden. Omdat jullie maar rennen, rennen, rennen en ook weer eens even willen stilstaan en elkaar willen inspireren. Opnieuw met elkaar verbinden. Wat meer lucht & fun in de samenwerking willen blazen. En even te reflecteren op hoe het slimmer, makkelijker (nog) soepeler kan. Om weer op volle kracht vooruit te gaan.
  • Optimaliseren van vergaderingen. Vergaderingen kunnen soms vreselijke energielekken worden. En al helemaal online! Maar ze zijn vaak wel nodig. Observatie en coaching met aandacht voor communicatie, interactie en energie. Zodat vergaderen weer resultaat en energie oplevert.
  •  

Placeholder Image

Wil je meer weten over het optimaliseren van Teamwork?

Mail dan hier je vraag