Optimism is the faith that leads to achievement.

Nothing can be done without hope and confidence.

Helen Keller

Optimistisch over Leiderschap

 

Onderzoek heeft aangetoond dat managers en leiders voor 70% verantwoordelijk zijn voor de mate waarin medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk. En die betrokkenheid heeft een directe positieve relatie met de resultaten. Positief leiderschap maakt hét verschil bij het verzilveren van potentieel van medewerkers, bij het positief beïnvloeden van een  effectieve samenwerkingscultuur, bij het behouden of juist vergroten van werkgeluk. 

Daarnaast is (realistisch!) optimisme als eigenschap leider ook een positieve factor: optimistische leiders zijn meer toekomstgericht, zijn sterk oplossingsgericht, hebben een motiverend taalgebruik en een sterke succes mindset. Ze helpen de organisatie beter om te gaan met tegenslag en ze geloven op een positieve manier dat er meer mogelijk is. 

Kortom: alle reden om optimistisch te zijn over het optimaliseren van leiderschap en nog meer reden om optimisme aan het werk te zetten in je leiderschap!

Placeholder Image

Potentieel ontsluiten

Luisteren, ruimte geven. Motieven, overtuigingen en drijfveren exploreren. Vragen en onderzoeken. Waarderen, motiveren, reflecteren en helpen teleren. Zodat medewerkers hun potentieel kunnen ontsluiten en optimaal kunnen groeien én waarde toevoegen.

Placeholder Image

Helderheid creëren

Voorwaarde nr. 1 voor Topprestaties: helderheid creëren over richting, strategie, doelen, ambities en prioriteiten. Een duidelijke ambitie met inspiratie neerzetten. Zodat energie gebundeld wordt en inspanningen elkaar versterken. 

Placeholder Image

Optimaal met Optimisme

Investeren in welzijn, optimisme en werkgeluk. Omdat positieve medewerkers gelukkiger zijn. Én omdat echte betrokkenheid, realistisch optimisme en positieve energie leiden naar topresultaten en tevreden klanten.      Win-win voor iedereen!

Positief Leiderschap

Positieve leiders geloven in het potentieel van hun medewerkers en ontsluiten dit met een heldere visie en door groei te stimuleren. Door vertrouwen en autonomie te geven, door optimisme aan het werk te zetten! Door welzijn en energie van medewerkers en teams centraal te stellen. Omdat ze weten dat werkgeluk en werkplezier katalysatoren voor engagement, cultuur én resultaat zijn.

Positief leiderschap gaat over jezelf kennen, écht kennen en over beseffen dat er niet slechts één realiteit is. Dat de kleur van de lenzen waarmee jij naar de wereld en je medewerkers kijkt, bepalend is voor jouw impact. En over beseffen dat anderen nooit dezelfde lenzen in hebben. Welke kleur hebben jouw lenzen? En hoe beïnvloed jij de kleur van kijken van anderen? 

Opties voor optimalisatie van Leiderschap:

  • [email protected] verzorgt op verzoek incompany de [email protected] Leadership academy. Dit traject is opgebouwd uit 3 blokken van 3 dagen, gecombineerd met een optionele 360' Feedback tool, 1-op-1 coaching, intervisie en frequente 'Optimisers' per mail. Deze opleiding is voor groepen van maximaal 10 leidinggevenden die bereid zijn om hun zelfkennis te vergroten en hun eigen belemmerende patronen én groeipotentieel als leider te ontdekken. Die daarnaast willen ontwikkelen hoe zij op een positieve wijze aan de ontwikkeling van teams en medewerkers kunnen bijdragen en zo het groeipotentieel van hun aandachtsgebied kunnen ontsluiten.
  • Online biedt Toptimism at Work in de loop van april 2020 een online TopTeam Toolkit vol oefeningen en relfectiemogelijkheden om als leider in organisaties je medewerkers te helpen bij hun teamontwikkeling. 
  • Om persoonlijk leiderschap van jezelf en je medewerkers te versterken kun je putten uil de uitgebreide Online academy beschikbaar met tools en oefeningen die zowel voor persoonlijk eigen gebruik kunnen worden ingezet, als voor het helpen optimaliseren van werkgeluk en prestatie van medewerkers. Eén-op-één of in teamverband.
Placeholder Image

Wil je meer weten over het optimaliseren van positief leiderschap?

Mail dan hier je vraag