OPTIMISME tijdens CRISIS:

Terug naar Positief Perspectief 

Optimisme is altijd al Ă©Ă©n van de belangrijkste componenten van ons menselijk psychologisch kapitaal. We hebben allemaal, in de recente corona-jaren, maar zeker ook vast al in andere, persoonlijke tijden van crisis en onzekerheid kunnen merken hoe onze hoop, veerkracht, ons vertrouwen en ons optimisme op de proef wordt gesteld. Ook in het werkende leven lopen we regelmatig tegen grenzen van ons geluk aan: reorganisaties, disruptieve technologische ontwikkelingen, vertrek van een goede leidinggevende of juist de komst van een slechte, bossy baas. Zo maar een paar veranderingen die grote onzekerheid, negativiteit en pessimisme op het werk kunnen triggeren.

Zeker in tijden van onzekerheid en crisis is optimisme dan ook essentieel voor groei en welzijn. En voor gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat we gezonder en succesvoller zijn, Ă©n dat we een sterkere immuunrespons hebben, als we in staat zijn om een gezonde dosis optimisme in ons leven aan te brengen.

Dan gaat het niet over blind de roze bril opzetten. Nee, dan gaat het over de kunst verstaan jezelf uit piekerspiralen te houden, je aandacht zo te managen dat je een beroep doet op je veerkracht en zo je weerbaarheid en wendbaarheid vergroot. Zodat je niet geleefd en gecontroleerd wordt door wat jou overkomt, maar zodat je een gevoel van invloed en controle hebt en houdt op je gedachten en emoties.

In de workshop Optimism@Work, “how to manage your Mind, Mood & Motivation”, ontdekken deelnemers de kracht van hun mindset en leren ze praktische manieren om meer positiviteit in hun persoonlijke kijk op gebeurtenissen en omstandigheden te brengen. Deze energieke en interactieve workshop helpt de deelnemers te ontdekken hoe percepties onze werkelijkheid kleuren Ă©n ons persoonlijke geluk en welzijn beĂŻnvloeden.

In deze workshop gaan deelnemers aan de slag met:

  • Verschillende strategieën waarmee je optimisme en veerkracht kunt verbeteren.
  • Hoe je je mindset op een positievere manier kunnen veranderen, zodat je weg blijft uit de valkuilen van stresscoping. Want daar wordt je namelijk niet altijd beter van.
  • Met eenvoudige, interactieve oefeningen vergroten de deelnemers hun vermogen om een negatieve voorspellingen en gedachten te vervangen door positieve - dit is een vaardigheid met grote impact op persoonlijk welzijn en motivatie.
  • Self care, juist in tijden van onzekerheid en crisis zijn we geneigd het te laten schieten, maar is het des te belangrijker om goed voor je zelf te zorgen
  • Het vergroten van veerkracht, de vaardigheid bij uitstek om door tegenslag en crisis heen te bewegen én er sterker van te worden.
Meer weten?

WAT & HOE?

Deze offline workshop van 1 dagdeel is ook online mogelijk, in een verkorte versie van 2 1/2 uur. In het geval van een online vorm, bouwen we altijd voldoende pauzes en extra interactie in om de energie hoog te houden. Middels interactieve breakout sessies afgewisseld met theoretische handreikingen, filmpjes en oefeningen, krijg je inzicht in en ervaar je wat de mogelijkheden en valkuilen van ons brein zijn en hoe je met deze kennis je 'hersens nog eens wat beter kunt gebruiken'! 

Na deze workshop ben jij in staat om veel beter je Mind & Mood te managen, ben je misschien niet zo zeer in controle, maar wel 'in charge' over hoe jij reageert en omgaat met dat wat je overkomt. En dat geeft je dan weer een gevoel van, ja.... controle. En, daarnaast leer en ervaar je, hoe je ook sterker kunt worden van een crisis.

Neem contact op