HAPPINESS AT WORKSHOP

Alle organisaties worden gevormd door mensen. Logisch toch, dat hoe die mensen in hun werkvel zitten invloed heeft op de resultaten van die organisaties? Onderzoek laat het dan ook keer op keer weer zien: organisaties waarin medewerkers zich goed, gelukkig voelen, waar bevlogen medewerkers werken hebben betere business resultaten dan organisaties waarin werkgeluk onder druk staat, presteren beter, zijn innovatiever en creatiever (hieronder lees je waarom) en hebben minder verloop en minder ziekteverzuim.

 

Wist je dat we zelfs andere delen van ons brein blijken te gebruiken als we ons in een positieve staat voelen? En laten dat nou net die delen van ons brein zijn die ons in staat stellen innovatief en creatief te zijn. Jaren van positieve psychologie onderzoek laten zien dat emoties, veerkracht en psychologische gewoonten succes en werkplezier kunnen beïnvloeden. In deze workshop leren deelnemers:

  • Over de wetenschap achter werkgeluk en over de verschillende soorten werkgeluk,
  • Wat de belangrijkste te beïnvloeden factoren zijn om hun eigen werkgeluk een boost te geven. En nee, na de workshop zijn negatieve emoties echt niet meer verboden. Al dat gepraat en geschrijf over werkgeluk kan wel eens de indruk wekken dat we nooit meer ongelukkig mogen zijn. Dat zou natuurlijk fijn zijn, maar is compleet onrealistisch.
  • In deze workshop gaat het dan zeker ook over die 'knoppen' waar medewerkers aan kunnen draaien als de situatie juist sub-optimaal is. Zodat ze daar waar mogelijk, zelf hun werkgeluk kunnen vergroten. Niet vanuit ontkenning van pijn, maar vanuit erkenning van wat motiveert en wat demotiveert.
Meer weten?

WAT & HOE?

De workshop is een interactieve ervaring die (als je dit met je hele team doet) een grote impuls geeft aan jullie teamspirit. In de workshop ontvangen deelnemers handvaten die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Handvaten om stress te managen en positieve emoties en energie te vergroten. Na de workshops weten deelnemers:
  • Waaruit werkgeluk, happiness at work, bestaat en
  • Welke factoren werkgeluk vergroten of juist kunnen bedreigen
  • Hoe (intrinsieke) motivatie werkt
  • En hoe deze te beïnvloeden waar mogelijk
  • Met welke acties en oefeningen ze hun eigen werkgeluk kunnen vergroten,
  • En ook dat van hun collega’s positief kunnen beïnvloeden.

Deze workshop kan naar behoefte een maatwerkconstructie krijgen en varieert in lengte van 2 uur tot 1 hele dag. 

Middels interactieve breakout sessies afgewisseld met theoretische handreikingen, filmpjes en oefeningen, krijg je inzicht in wat werkgeluk versterkt en welke invalshoeken er zijn om met meer voldoening, plezier en betekenis te werken. Ook ervaar je wat de mogelijkheden die er zijn om je eigen werkgeluk en dat van je collega's te optimaliseren.

De kortere versies van deze workshop hebben bewezen ook  online veel inspiratie en positieve energie te leveren.

In het geval van een online vorm, bouwen we altijd voldoende pauzes en extra interactie in om de energie hoog te houden. 

Online optie: bestaat deze uit 2 a 3 sessies van 2,5 uur.

Neem contact op