Don't count the days,

Make the days count

Muhammed Ali

Optimisme over ontwikkeling en groei. Over succesvol werken met werkgeluk én energie. Dat is Optimaal Werken!

In de afgelopen paar jaar is het onderwerp Wellbeing at Work terecht goed op de kaart gezet. Het is inmiddels een nobrainer, een  om te investeren in energie, werkgeluk en welzijn van je medewerkers.

Want wist je dat werkgeluk één van de drie belangrijkste elementen is van een gelukkig leven? Dat ‘happy workplaces’ 4x meer winst maken en 40% minder verloop onder de medewerkers hebben? En,… dat medewerkers er tot wel 31% productiever van worden? Een 'win-win no-brainer' dus….

Optimaal werken gaat over focussen op wat juist wél werkt en wat kracht en energie versterkt om zo positieve prestaties te kunnen leveren. 

Optimaal werken betekent positieve prestaties neerzetten. Resultaten leveren en groei realiseren door positieve energie, werkgeluk en welzijn in het werk aandacht te geven. Door te kijken naar wat wenselijk en mogelijk is.

Optimaal werken is het beste halen uit je medewerkers op de best mogelijke manier voor alle partijen. Het best mogelijke qua resultaat én werkgeluk onder de gegeven omstandigheden. Ook als de omstandigheden tegen zitten. Want er is altijd meer mogelijk dan je denkt......

In onze workshops en trajecten gaan we met jou en je medewerkers en collega's op onderzoek naar die persoonlijke aspecten waar zij zelf een boost aan werkenergie, werkplezier, en optimisme kunnen geven. Waar zij zelf invloed op kunnen uitoefenen.  Zodat zij  lekker(der) in hun werkvel komen te zitten en de sfeer een blijvende, positieve verandering doormaakt. Waardoor zowel de medewerkers, als het team, de afdeling, de organisatie floreren. 

Medewerkers die lekker in hun werkvel zitten en optimaal werken, werken met POWER:

 

Positieve Visie

Weten waar je voor gaat en voor staat met je werk. Ja, een uitgekauwd begrip, 'positieve visie', of het hebben van een 'purpose', maar wel essentieel. Want weten wat de waarde, de betekenis en de zin van je werk is, is de aanjager van innerlijke motivatie en welzijn in het werk.

Optimale Realiteit

Denken in mogelijkheden, geloven in groei en ontwikkeling. Gericht op het benutten van potentieel. Vanuit een groeimindset. Kijkend naar de kansen die zich voor doen. Niet door een roze, maar door een realistische positieve bril. Waarmee de optimale realiteit wordt gekozen.

Welzijn in het werk

Werken met aandacht voor werkgeluk, fysiek én mentaal welzijn. Ruimte voor positieve emoties. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen resultaat en rust. Effectief omgaan met stress en werkdruk. Inzetten van 'Happy Habits'.

Energie

Medewerkers met positieve energie. Medewerkers die actief, pro-actief, gedreven en betrokken zijn en zich richten op die dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Die werken met focus vaak vanuit flow, en hun energierekening goed weten te managen.

Resilience

Meerekken, terugveren. In tijden van crisis en tegenslag toekomstgericht, overwegend positief en sterk blijven. Pro actief omgaan met en inspelen op veranderende omstandigheden. Succesvol de regie houden. Accepteren, leren, reflecteren, improviseren en innoveren.

Neem contact op

Werkgeluk, Wellbeing at Work, Bevlogenheid, Energie....

Er wordt de laatste jaren veel gepraat over werkgeluk. Misschien ook al wel bij jou op het werk. En er zijn nogal wat misverstanden over…. Werkgeluk gaat wat ons betreft niet over voetbaltafels, vegan lunches en yogalessen of een ijsbad met de 'Iceman'  in de baas zijn tijd. Werkgeluk gaat óók niet alleen over happyclappy sessies en fun acts tijdens werktijd. Hartstikke leuk en heel verfrissend (vooral dat ijsbad ūüėĄ). Maar dat creëert geen echte verandering. En draagt slechts minimaal bij aan welzijn op het werk.

Werkgeluk gaat wél over ‘Wellbeing at Work', over mentaal welzijn in je werk en het omvat al die dingen die je in je werk helpen te floreren. Werkgeluk gaat zeker ook over werken met positeve energie. Want zeg nou zelf: als je gemiddeld 90.000 uur in je leven werkt, dan moet dat toch ook positieve energie opleveren?! Zodat er optimaal gewerkt kan worden. En mooie resultaten neergezet worden waar iedereen blij van wordt? Omdat medewerkers betrokken, bevlogen en echt gemotiveerd zijn. Omdat ze werken met plezier, energie én met resultaat!

 Al onze diensten zijn doorspekt met evidence based inzichten vanuit Positieve Psychologie, Neuropsychologie en Appreciative Inquiry. We gebruiken hierbij de meest krachtige methoden en technieken om medewerkers, groepen en teams op positieve wijze hun groei, persoonlijke ontwikkeling en verandering te helpen optimaliseren.

Van een focus op Repareren, naar een focus op Floreren

Van Problemen, naar Mogelijkheden

Van een focus op wat Beperkt, naar een focus op dat wat Werkt en Versterkt

Op zoek naar blijvende, positieve verandering? Kies dan voor:

Traject Werkgeluk Werkt & Versterkt! 

Lekker in je werkvel zitten zorgt voor meer motivatie, betere energie, een positievere sfeer en, ja, ook voor betere resultaten. Een win-win situatie dus!
Gedurende 12 weken gaan we in energieke, krachtige workshops aan de slag met jouw  medewerkers om hen positieve impact te laten uitoefenen op zowel hun eigen werkgeluk als dat van de afdeling of het team. Inclusief gebruik van online toolkit. 

‚ÄúWhen we are happy‚ÄĒwhen our mindset and mood are positive‚ÄĒwe are smarter, more motivated, and thus more¬†successful.¬†Happiness is the center, and success revolves around it.‚ÄĚ (Shawn Achor, Harvard University)

Meer weten? Klik dan hieronder.
Ja, vertel me meer

Future Fit Programma

In dit Mid Career review traject helpen we je medewerkers te kijken naar hoe ze van de 2e helft van hun loopbaan de beste helft kunnen maken. Omdat in deze VUCA wereld de enige zekerheid die we hebben, de zekerheid is van voortdurende verandering. En omdat dat we daarbij steeds langer door zullen werken, dus ook niet om het positief omgaan met die veranderingen heem kunnen.

In dit traject helpen wij je medewerkers te bepalen wat ze graag nog willen doen of bereiken in de 2e helft van hun loopbaan. Ook ontwikkelen ze  een visie op hoe ze zich willen en kunnen ontwikkelen om dat mogelijk te maken. En daarbij krijgen ze ook handvaten rondom energie en welzijn om ze te helpen te floreren in hun werk. Zodat ze met optimisme en veerkracht die gewenste toekomst in gaan.

Meer weten? Klik dan hieronder.

Ja, vertel me meer

Op zoek naar een korte en krachtige boost(er) voor meer Positive Power? Kies dan hier uit onze workshops 

Wij verzorgen in-company workshops en organiseren regelmatig workshops op open inschrijving. Deze variëren van 3 uur tot 2 dagen. 

Online opties! Een groot deel van onze workshops is ook online beschikbaar. Daarbij maken we altijd gebruik van breakout mogelijkheden voor interactie, voldoende pauzes voor het energieniveau en diverse tools voor energieke variatie.

Uiteraard is maatwerk altijd mogelijk, laat weten hoe we jou en je medewerkers van dienst kunnen zijn.

Boost your Brain at Work

In hoog tempo neemt kennis over de werking en mogelijkheden van ons brein toe. In¬†deze workshop gaan je medewerkers aan de slag met die¬†kansen die¬†ons brein ons biedt om ons welzijn, ook op het werk, positief te be√Įnvloeden. En ontdekken ze daarbij hoe je brein gezond te houden.

Lees hier meer

Energy & Wellbeing  at Work

Vanuit bewezen wetenschappelijke inzichten ontdekken deelnemers praktische tactieken en technieken hoe mentale en fysiek welzijn te optimaliseren door de belangrijkste aspecten van welzijn en hun persoonlijke energierekening te leren managen. En ja, ook tijdens het thuiswerken.

Lees hier meer

Optimisme in Onzekere Tijden

Omgaan met onzekerheid kan totaal verlammen. Medewerkers leren in deze workshop hoe negatieve piekerspiralen te doorbreken, beter omgaan met onzekerheden tijdens verandering en de persoonlijke kansen van een crisis te benutten.

Lees hier meer

Persoonlijke Optimalisatie 

Er is nog nooit een tijd is geweest waarin het zo belangrijk is om jezelf te  vernieuwen, je aan te kunnen passen en goed voor jezelf te zorgen als nu. In deze masterclass bepalen deelnemers hun richting, koers, hun doelen en hun focus. En vooral: vertalen deze naar 'helping, happy habits' in een persoonlijk optimalisatie-plan.

Lees hier meer

Optimism at Work

Glas halfvol of halfleeg? Mogelijkheid of moeilijkheid?  Optimisten blijken succesvoller, gelukkiger én gezonder te zijn. Gelukkig is optimisme voor een groot deel ook te leren. In deze workshop duiken we in de verklaringsstijlen, gewoonten en andere activiteiten die optimisme vergroten. Ook op het werk!

Lees hier meer

Happiness at Work

Een inspirerende power sessie waarin deelnemers via concrete, interactieve oefeningen, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en best practices persoonlijke mogelijkheden identificeren voor het vergroten van die aspecten die werkgeluk verhogen. Van henzelf, maar ook van hun collega's.

Lees hier meer

Van Werkdruk naar Werkgeluk

Te veel informatie,  taken op je to do lijst en te veel afspraken: een gebrek aan aandachtsfocus zorgt voor werkdruk, chronische stress en zelfs burnout. Deze masterclass geeft medewerkers praktische tips en oefeningen om hun drukte de baas te worden, aandacht te managen en te focussen op prioriteiten die energie geven.

Lees hier meer

Waarderen Werkt!

Succesvol en gelukkig werken, lukt een stuk beter als je weet wat je wilt. In deze workshop verhelderen deelnemers hun kernwaarden en leren daarna de kracht van waardering in te zetten om gewenste veranderingen te realiseren. Daarbij zetten we de Appreciative Inquiry bril op en zoeken naar dat waar meer van gewenst is.

Lees hier meer

Geloven in Groei

MIndset Matters! Zeker als het gaat om zelfvertrouwen,  ergens voor gáán, als het gaat om leren en innoveren. In deze inspirerende sessie versterken we de groeimindset en de groeiskills van de toekomst: actief ontwikkelen, flexibiliteit en ownership. De skills waarmee medewerkers én organisaties blijven groeien.

Lees hier meer

Gun jij je medewerkers persoonlijke groei, ontwikkeling en werkgeluk? Kortom: gun jij ze optimaal werk?

Wil je medewerkers die bevlogen, enthousiast en gemotiveerd in hun werkvel zitten? Die met energie en met succes resultaat neerzetten? Op een manier waar zowel jouw organisatie, als zijzelf blij van worden?  Ga dan eens vrijblijvend met ons in gesprek.