Traject: Werkgeluk werkt en versterkt!

Gun jij je team of je organisatie (nog meer) positieve energie en plezier in het werk? Kortom meer werkgeluk? Zie jij ook dat het enorm belangrijk is dat mensen lekker in hun werkvel zitten? Om positieve resultaten neer te zetten en om gezond en gelukkig te werken? En dat binnen deze nieuwe wereld die nooit meer de oude zal worden?

Welzijn in het werk op het werk is sinds de start van de Coronacrisis een prominenter thema dan ooit tevoren. Maar het is daarbij ook een grotere uitdaging dan ooit om het goed te doen: positief presteren in een cultuur die werkgeluk en welzijn van medewerkers echt centraal zet vraagt diversiteit, innovatie en creativiteit. En al helemaal in een ‘werken op afstand’ of in een hybride werk situatie’.

Deelnemers bepalen in deze workshop richting, aspiraties, hun koers, doelen en hun focus. En vertalen deze inzichten naar acties die hen helpen om hun werk met meer voldoening, betekenis en positieve emoties te doen. 

Meer weten?

WAT & HOE?

Werkgeluk was, is en blijft daarbij een tweerichtingsverkeer onderwerp, omdat:
  • Hoe meer ruimte er geboden wordt en gelegenheid gegeven wordt vanuit de organisatie om welzijn en werkgeluk te vergroten, hoe ‘werkgelukkiger’ de organisatie is
  • Medewerkers zelf tot wel 50% in staat zijn om hun (werk) gelukbeleving te kunnen beïnvloeden door te weten wat ze willen, wat ze kunnen, wat hen energie geeft en te weten langs welke veranderingen ze meer voldoening, flow, focus, betekenis en positieve emoties in hun werk kunnen brengen. Om zo werkgeluk, welzijn en ontwikkeling te optimaliseren
In een 3 tal workshops gaan teams of groepen (incompany) aan de slag met de belangrijkste thema’s die van invloed zijn op persoonlijk werkgeluk. In die workshops is ruimte voor maatwerk en werken we met het Positive POWER model dat de 5 belangrijkste elementen omvat die bijdragen aan optimaal werken met werkgeluk:

Purpose

Weten waar je voor gaat en voor staat met je werk. Ja, een uitgekauwd begrip, 'purpose', maar wel essentieel. Want weten wat de waarde, de betekenis en de zin van je werk is, is pure brandstof voor innerlijke motivatie en werkgeluk.

Optimism

Denken in mogelijkheden, geloven in groei en ontwikkeling. Gericht op het benutten van potentieel. Vanuit een groeimindset. Kijkend naar de kansen die zich voor doen. Niet door een roze, maar door een realistische positieve bril.

Wellbeing

Werken met aandacht voor werkgeluk, fysiek én mentaal welzijn. Ruimte voor positieve emoties. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen resultaat en rust. Effectief omgaan met stress en werkdruk. Inzetten van 'Happy Habits'.

Energy

Medewerkers met positieve energie. Medewerkers die actief, pro-actief, gedreven en betrokken zijn en zich richten op die dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Die werken met focus vaak vanuit flow, en hun energierekening goed weten te managen.

Resilience

In tijdens van crisis en tegenslag toekomstgericht, overwegend positief en sterk blijven. Pro actief omgaan met en inspelen op veranderende omstandigheden. Succesvol de regie houden. Accepteren, leren, reflecteren, improviseren en innoveren.

EXTRA VERDIEPING BIJ DIT TRAJECT:

WAAR JE MAAR WILT, ZELF ONLINE AAN DE SLAG MET JE EIGEN WERKGELUK:

 

MET DE ONLINE ACADEMY VOOR OPTIMAAL WERKEN MET OPTIMISME

5 complete online toolboxen in 1 online academy vol met

  • Krachtige lessen
  • 24/7 toegang
  • Een superhandige app voor tablet en Iphone, gratis erbij!
  • Levenslang toegang 
  • Regelmatige updates en aanvullingen
  • Video's, animaties én audio's
  • Alle pdf's downloadbaar

Klik en kijk hier voor meer informatie 

Neem contact op