ENERGY & WELLBEING AT WORK

In deze workshop worden deelnemers bewust van de eigen invloed en impact op het beïnvloeden van persoonlijk welzijn (en optioneel werkgeluk). Uitgangspunt van de workshop is het feit dat we, voor een groter deel dan we vaak denken, ons welzijn (en daardoor ook ons succes) kunnen beïnvloeden, door gebruik te maken van de mogelijkheden én de valkuilen van ons menselijk brein. We maken hierbij gebruik van de meest recente inzichten uit de Positieve Psychologie en de breinwetenschap.

De workshop is een gebalanceerd aanbod van evidence based inzichten bewezen en wetenschappelijk onderbouwde kennis, gecombineerd met interactieve reflectie die leidt tot persoonlijke inzichten en mogelijke denk- en leefstijlveranderingen. De reflectie-oefeningen leveren concreet te ondernemen acties ter bevordering van persoonlijk welzijn en geluk op.

Uitgangspunt van de workshop is het feit dat we, voor een groter deel dan we vaak denken, ons welzijn (en daardoor ook ons succes) kunnen beïnvloeden, door gebruik te maken van de mogelijkheden én de valkuilen van ons menselijk brein. Deelnemers worden zich bewust van de eigen opties om persoonlijk welzijn te beïnvloeden. Ze ontvangen praktische handvaten, tools en inzichten om hun welzijn en geluk positief te beïnvloeden. 

Meer weten?

WAT & HOE?

Deze workshop van 1 dagdeel is zowel zowel offline als online mogelijk. In het geval van een online vorm, bouwen we altijd voldoende pauzes en extra interactie in om de energie hoog te houden. Middels interactieve breakout sessies afgewisseld met theoretische handreikingen, filmpjes en oefeningen, krijg je inzicht in en ervaar je wat de mogelijkheden en valkuilen van ons brein zijn en hoe je met deze kennis je 'hersens nog eens wat beter kunt gebruiken'! De workshop levert jou of je medewerkers de volgende Optimisers:  
  • De kernaspecten van Welzijn vanuit de Positieve Psychologie, vertaald naar welzijn in het werk. En uiteraard: hoe deze positief te beïnvloeden.
  • Begrip van de valkuilen in ons brein en hoe je met die kennis je welzijn kunt vergroten. 
  • De werking van onze energiehuishouding en hoe deze te 'managen'. En daarbij vooral ook: hoe ziet je persoonlijke Winst & Verlies Energierekening eruit?
  • Wat Psychologisch Kapitaal is en hoe je dit kunt vergroten
  • Hoe je van stress ook sterker kunt worden en op een betere manier met stress om kunt gaan.

Met deze workshop heb jij een bak met tips, tools opgedaan en heel wat persoonlijke inzichten en acties vergaard, waarmee jij je welzijn & energie positief kunt beïnvloeden en optimaliseren.In je werk, maar zeker ook daarbuiten!

Neem contact op