OPTIMISM AT WORKSHOP

Je hebt vast al wel eens gemerkt dat het nogal wat uitmaakt voor succesvol neerzetten van resultaten en voor lekker en met plezier werken of jij en je medewerkers wel of niet denken of geloven dat iets mogelijk is of echt kan gebeuren. Dat het nogal veel uitmaakt of je ergens een positieve verwachting van hebt of juist negatieve aannames over doet. Kortom…..Of er sprake is van hoop of meer van wanhoop….Dat is nogal een verschil in energie…. En dus in motivatie, inspiratie en activatie…. 

Eigenlijk weten we het allemaal best:  mindset matters! Succesvol werken en leven uiteindelijk allemaal met het vinden van dat ene sprankje geloof dat dat wat je zou willen bereiken ook echt mogelijk is, ook al weet je nu nog misschien niet hoe.

Het gekke is alleen dat onze gedachten ons vaker wel dan niet dwars zitten.¬†Op een verkeerd been zetten. Dat we een donkere bril opzetten terwijl de zon gewoon schijnt. Het slechte nieuws is dat ons brein is ‚Äėgewired‚Äô met een aangeboren negativiteits bias. Ooit heel handig toen er nog achter elke boom een roofdier stond, en we moesten maken dat we wegkwamen voordat ie ons kon bespringen. Alleen‚Ķ nu is die focus op gevaar en dreiging vaak een forse afvoerput van ons zelfvertrouwen, onze motivatie en onze productiviteit.

Want hoe vaak zetten we onszelf niet al op 1-0 achterstand door te denken dat iets moeilijk wordt of kansloos is? En daarmee blokkeren die gedachten ons optimisme en een oplossingsgerichte houding. Gaan we ons te veel focussen op die problemen in plaats van op mogelijkheden.

Het goede nieuws is dat je je optimisme kunt ontwikkelen en vergroten!

Meer weten?
In deze workshop leren deelnemers hoe ze hun optimisme kunnen vergroten en verstevigen. Op een interactieve wijze gaan deelnemers aan de slag met inspirerende, evidence based inzichten uit de Positieve Psychologie en uit de neuropsychologie. Ze worden uitgenodigd via energieke oefeningen hun optimisme te ontwikkelen. Om zo hun optimisme niet alleen onder normale omstandigheden te vergroten, maar ook als er een periode van crisis aanbreekt en van de deelnemers extra veerkracht wordt gevraagd. In de workshop leren deelnemers:
  • Waarom een optimistische mindset zo belangrijk is (en hoe je deze kunt vergroten).
  • Wat de kleur van onze verklaringsbril met onze prestaties doet en hoe we deze kunnen beïnvloeden.
  • Wat Realistisch Optimisme is en hoe je dit kunt ontwikkelen. 
  • Wat de 5 belangrijkste vaardigheden zijn om een Positief Prestatie Pad te creeren om succesvoller te werken.
  • Hoe Optimisme, Hoop, Veerkracht en Vertrouwen met elkaar verbonden zijn en je deze factoren kunt versterken.
    
Zoals Henry Ford al zei:
“Whether you think you can, or you think you can't – you're right,”
Kortom, een beetje gezond, realistisch optimisme is bijna essentieel om op een positieve manier in actie te komen. Optimisme is geloven dat je het beste kunt maken van een gegeven situatie, geloven dat je die situatie, in zekere zin positief kunt beïnvloeden. Geloven dat je taken, doelen, ambities op een succesvolle manier kunt realiseren.
En, een extra bonus: je voelt je ook nog eens een stuk beter als je met vertrouwen de toekomst tegemoet treedt...

 

Deze workshop wordt in maatwerkoverleg vormgegeven en varieert in lengte van 1 dagdeel tot 1 hele dag. Uiteraard is ook deze workshop in overleg beschikbaar in online vorm.

Optioneel is toegang tot de online toolkit Optimaal Werken met Optimisme, boordevol oefeningen en kennis rondom Optimisme te verkrijgen.

Optimisme is een kernaspect van ons psychisch kapitaal. Ons psychologisch kapitaal wordt gevormd door die eigenschappen die we kunnen ontwikkelen en waarmee we ons eigen welbevinden op een positieve manier kunnen be√Įnvloeden. Waardoor we ons minder gestrest voelen en waardoor werk en de rest van ons leven wat gemakkelijker en lichter gaat voelen.

Het zal je dan  ook vast niet verbazen, dat uit onderzoek blijkt dat optimisten ook nog eens succesvoller zijn. Een no-brainer dus.....Kortom: boek deze Optimism at Workshop!

 

Neem contact op