Over Toptimism@Work

Juul van den Boomen

Eigenlijk heeft het gedrag van mensen me altijd al bezig gehouden. En al helemaal het gedrag van mensen die met elkaar iets te doen hebben, zoals een team of een groep.

Toen ik ging werken werd dat nóg veel interessanter. Want toen moesten er ook zakelijk met een team resultaten waargemaakt worden. En dat was regelmatig gedoe, kostte meer energie dan nodig, maar ging soms ook supergoed. Fascinerend, hoe het soms echt liep als een trein, maar in de praktijk minstens zo vaak een zootje was. Echt zonde, want een groep van los zand of botsende eilandjes is funest voor de resultaten en voor de werkenergie!

 

Ik vond echt dat dat anders moest kunnen. En daarom ben ik na 15 jaar als manager en Management consultant in 2008 teamcoach geworden, met een specialisatie als werkgelukdeskundige. Optimiser én Opteamiser…..Omdat we het elkaar ongewild, onbewust en meestal zeker dus niet express (!) zo lastig kunnen maken en omdat ik zag dat zowel de resultaten als de mensen daar flink onder lijden.

Wat je over mij moet weten:

  • Dat ik er nog steeds spijt van heb dat ik vroeger geen psychologie ben gaan studeren. (ga ik in mijn volgende leven écht doen!) Dus lees ik alles wat los en vast zit over hoe mensen en teams kunnen floreren en excelleren en heb de afgelopen 10 jaar een heel palet aan praktische teamcoaching opleidingen gevolgd voor dit tweede werkleven
  • Ik Vrijheid als kernwaarde nummer 1 heb en het heerlijk vind om door alle teamsessies gatenkaas-weken te hebben
  • In die gaten verslaafd ben aan Hot Yoga
  • Ik bibbers krijg van IT gedoe, maar wel met bloed, zweet en tranen een prachtige online academy heb gebouwd
  • Ik al op mijn 11e  1.78 m lang was en daardoor altijd bang ben geweest uit de hoogte te lijken. (ben nu trouwens 1.87 m, mocht je willen weten waar ik geëindigd ben)

De vrouw van 22  miljoen, dat ben ik… 

Mensen typeren mij als iemand die complex weer simpel weet te helpen maken. En daarbij zet ik graag mijn ‘blonde’ nieuwsgierigheid in: ik vraag wél waarom de keizer geen kleren aan heeft. Zo traceerde ik ooit met één workshop € 22 miljoen euro die al 5 jaar boekhoudkundig zoek was. Vraag me niet je uit te leggen waar het was, maar het lukte door aan de experts de juiste vragen te stellen. En dat vind ik dus gaaf: die vragen stellen die mensen zelf al niet eens meer bedenken. Om ze zo uit hun tunnels te halen.

 

Zwaar en serieus waar nodig, maar graag licht en luchtig waar mogelijk!

Ik geloof dat emoties en problemen van rechts komen en dus voorrang moeten hebben. Maar geloof heilig in de kracht van optimisme en positieve energie. Ben dus zwaar en serieus waar nodig, maar houd van licht en luchtig waar mogelijk.  Daarom speel ik ook al sinds 15 jaar in een Braziliaanse percussie band, want ik houd er van een vrolijke sprankel te brengen waar het kan én waar het past. 

 

Hard en zacht, Chakra’s met Chardonnay

Met mijn hoofd af en toe in de wolken, maar altijd met mijn benen op de grond. Ik houd van evidence based onderzoek, maar minstens net zo veel van de kracht van energie en een vleugje ‘magie’.

Ik begin net zo gemakkelijk over de harde resultaten van jullie business case als over de impact van je ademhaling op je welzijn. Ik had 10 jaar geleden iemand die me toen zou vertellen dat ik nu alweer 7 jaar min of meer verslaafd aan yoga ben echt keihard uitgelachen. Terwijl ik nu net zoveel houd van Chakra’s als van Chardonnay.

 

Zwart/Wit bestaat voor mij echt niet

Ook belangrijk: ik ben allergisch voor mensen met één waarheid, die zwart of wit is. Ik geloof namelijk heilig in kleur: dat er altijd meer werkelijkheden zijn. Voor rigide en ééndimensionale managers en teams ben ik dus niet de juiste coach. Mijn klanten zijn juist blij dat ik ze help de zaken van andere kanten te bekijken.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.