WORKSHOP TEAMPOWER MET TEAMENERGIE

De lat voor prestaties wordt steeds hoger gelegd. Meer doen met minder mensen, continue verandering, wereldwijde crisis, voortdurend een beroep op aanpassingsvermogen. En dat alles in een wereld waar we non stop getriggerd en verleid worden met alle informatie prikkels die op ons afgevuurd worden. Dat kost energie, met verkramping, gelatenheid, of afhaken tot gevolg. Van teamleden, maar ook op teamniveau.

 

Energie is net als zuurstof. Oók in teams. Keihard nodig, maar we staan er nauwelijks bij stil. Terwijl zowel de kwantiteit als de kwaliteit van die teamenergie succes, effectiviteit en werkplezier bepalen. Want wist je dat energie de beste voorspeller van succes is? Uit onderzoek blijkt dat teams waar energie aanwezig is, tot wel 40% beter presteren. En dat niet alleen: er is een lager verloop (en je weet vast dat het veel duurder is om nieuwe mensen te werven en in te werken, dan huidige teamleden te ontwikkelen toch?), is er minder verzuim en misschien wel het belangrijkste: er is een prettige werksfeer. En dat draagt dan weer bij aan werkgeluk, betrokkenheid en positieve (team) energie.

Eigenlijk is het ook best logisch toch? Een gezamenlijke teamprestatie staat of valt met krachtige en energieke individuen. De energie in het team is de optelsom van de energie van de individuele leden. Hoe individuele teamleden in hun werkvel zitten, bepaalt in belangrijke mate de ‘kleur’ van het proces van samenwerking: de interactie, de energie, de aanwezige emoties. We noemen dat ook wel de onderstroom. De ervaring leert dat waar mensen zichzelf goed in balans voelen en zich energiek voelen de gezamenlijke teamprestaties soepeler, gemakkelijker tot stand komen.

Gelukkig is teamenergie te beïnvloeden!

Meer weten?
In deze workshop gaat je team aan de slag op basis van wetenschappelijke inzichten op het gebied van positieve energie, om die teamenergie positief te beïnvloeden. Want die energie is er altijd, alleen soms is er veel of weinig energie. En het is vooral belangrijk hoe die energie ingezet wordt en of er sprake is van positieve of juist negatieve energie. We duiken in vragen als hoe de teamenergie ‘gemanaged’ kan worden: hoe vergroot, benut je energie en hoe laad je als team de batterij weer op, zonder dat ‘de winkel dicht moet?’
  • Wat zegt de wetenschap over energie?
  • Energiemodel & (team)energiemanagement
  • Teamenergie Optimisers: Tips, tricks & valkuilen rondom energie
  • Vol teamenergie naar actie: wat gaan jullie doen om de teamenergie in de positieve plusstand te krijgen/houden?

Deze interactieve workshop duurt 1 dagdeel en is zowel offline (als de maatregelen het toelaten) als online mogelijk.

Neem contact op