VAN WERKDRUK NAAR WERKGELUK: 

Te veel informatie, taken op je to do lijst en te veel afspraken: een gebrek aan aandachtsfocus zorgt voor werkdruk, chronische stress en zelfs burnout. Allemaal gevolgen van triggers en omstandigheden die een te hoge werkdruk veroorzaken. Het tegenovergestelde eist trouwens ook zijn tol: als je je talenten en kwaliteiten niet kwijt kunt in je werk dan levert dat weer een ander soort druk op: onderdruk. En ook dat kan negatieve impact hebben op je motivatie, en op je welzijn.

 

Want zowel een te hoge als een te lage werkdruk kunnen ongezond zijn. Een te hoge werkdruk ontstaat als je te weinig tijd hebt om je opdrachten op tijd af te krijgen. Of als je bang bent dat je niet aan de kwaliteitseisen van je opdrachtgevers kunt voldoen. Je moet van alles, maar kan je het wel aan? Een te lage werkdruk ontstaat als je geen of weinig opdrachten hebt. Je kunt en je wilt wel, maar je hebt niets te doen. Je zin om te werken verdwijnt en je werkdagen lijken steeds langer te duren. Hoe langer je werkdruk laag is, hoe moeilijker het is om aan een nieuwe opdracht te beginnen.

Meer weten?

WAT & HOE?

Deze masterclass geeft medewerkers praktische tips en oefeningen om hun drukte de baas te worden, aandacht te managen en te focussen op prioriteiten die energie geven. 
 
In deze Masterclass vergroten deelnemers hun begrip en kennis van:
  • De belangrijkste factoren die bijdragen aan hun werklast en aan hun werkdruk (give away nr. 1: want die 2 zijn dus niet per definitie hetzelfde!), ze leren aan welke ‘knoppen’ ze zelf kunnen draaien en hoe ze dus die werkdruk en ook hun werklast positief kunt beïnvloeden, alleen, met hun team of in overleg met de manager
  • Hun persoonlijke energie winst- en verliesrekening: die maken ze op, en ze leren hoe ze deze zelf beter kunt managen
  • Daarbij leren ze wat voor hen aandachtsfilters zijn om hun energie te helpen richten
  • Wat de persoonlijke ‘drukte-magneten’ zijn: je eigen, onbewuste mechanismen en patronen waarmee je zelf je eigen drukte in stand houdt
  • Hoe je niet alleen maar lasten maar ook lusten van stress kunt hebben: hoe je sterker met stress kunt worden
Deze masterclass varieert op aanvraag, qua duur tussen ½ dag en 1 hele dag, op basis van de duur is de samenstelling van de content-onderwerpen in overleg vast te stellen.

Na deze workshop ben jij in staat om veel beter je werkdruk, je aandacht en je energie te managen. Je bent beter in staat je daadwerkelijke prioriteiten te stellen en je bewust van die dingen die je kunt doen om je eigen persoonlijke druktemagneten in toom te houden. Zo heb je meer energie en plezier in je werk en daarbuiten!

Neem contact op