WORKSHOP PERSOONLIJKE OPTIMALISATIE:

Jij Optimaal 2.0

Er was nog nooit een tijd  waarin het zo belangrijk is om jezelf te vernieuwen, je aan te kunnen passen en goed voor jezelf te zorgen als nu. 

Het begrip VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex & Ambigue) heeft per maart 2020 nog een extra dimensie gekregen.

Of je nou manager, ondernemer of werknemer bent, ook jij bent ongetwijfeld bezig met:

Je aanpassen aan een voortdurend veranderende omgeving en wereld,

Met kijken hoe je ondertussen mentaal en vitaal fit blijft in die wereld,

Met vaststellen hoe je uit deze tijd die relevante inzichten kunt halen om de toekomst optimaal, in te gaan, als een vernieuwde en verbeterde versie van jezelf. Een optimale versie, Jij, 2.0!

Als deelnemer bepaal je in deze workshop je richting, aspiraties, je koers, jouw doelen en je focus. En vooral: je gaat deze vertalen naar 'helping, happy habits' in een persoonlijk optimalisatie-plan. Zo vergroot je je POWER!

Meer weten?

Positieve Visie

Weten waar je voor gaat en voor staat met je werk. Ja, een uitgekauwd begrip, 'purpose', maar wel essentieel. Want weten wat de waarde, de betekenis en de zin van je werk is, is pure brandstof voor innerlijke motivatie en werkgeluk.

Optimale werkelijkheid

Denken in mogelijkheden, geloven in groei en ontwikkeling. Gericht op het benutten van potentieel. Vanuit een groeimindset. Kijkend naar de kansen die zich voor doen. Niet door een roze, maar door een realistische positieve bril.

Welzijn

Werken met aandacht voor werkgeluk, fysiek én mentaal welzijn. Ruimte voor positieve emoties. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen resultaat en rust. Effectief omgaan met stress en werkdruk. Inzetten van 'Happy Habits'.

Energie

Medewerkers met positieve energie. Medewerkers die actief, pro-actief, gedreven en betrokken zijn en zich richten op die dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Die werken met focus vaak vanuit flow, en hun energierekening goed weten te managen.

Rek- en Veerkracht

In tijdens van crisis en tegenslag toekomstgericht, overwegend positief en sterk blijven. Pro actief omgaan met en inspelen op veranderende omstandigheden. Succesvol de regie houden. Accepteren, leren, reflecteren, improviseren en innoveren.

WAT & HOE?

Deze Masterclass duurt een dag en bestaat uit 4 blokken. Tijdens deze blokken ontvang je inzichten uit de neuro- en Positieve Psychologie die jou helpen om te kijken hoe jij op de meest effectieve manier de meest waardevolle lessen van het (recente) verleden kunt verzilveren in jouw voordeel.
 
Blok 1 (Verkennen)
 • Waarderend Werken: Wat valt er te leren en te waarderen uit het (recente) verleden?
 • Bepaal je vertrekpunten en waarden voor de toekomst
 • Wat zijn de¬†4 drijvende krachten van motivatie?
 • Door¬†waarderen en leren naar floreren: Praktische stappen zetten.
Blok 2 (Verklaren en verbeelden vanuit Optimisme):
 • Focus op wat je echt wilt, voor welke realiteit wil je gaan? Bepaal hoe jouw beste toekomst eruit kan zien!
 • Motiverende, innoverende en lerende doelen stellen
 • Werken vanuit jouw power: Wat heb je al in huis om die doelen te realiseren?¬†
 • Focuspunten formuleren.
Blok 3 (Vormgeven)
 • Van (be)denken naar doen
 • Realiseer en innoveer met positieve energie.
 • Hoe grote doelen door kleine gewoonten worden gerealiseerd.
 • Praktisch & Positief: Happy habits cre√ęren¬†om te¬†realiseren
Blok 4 (Verwezenlijken)
 • C.H.A.N.G.E.model voor echte verandering
 • Wat te doen als het tegenzit
 • Vegroot je Groeimindset
 • Praktische vertaalslag: Jouw weg van de minste weerstand

Succes wordt tegenwoordig niet meer bepaald door de status die je baan heeft in combinatie met het salaris dat je verdient. Vroeger was dat wellicht zo, maar in de afgelopen 10-15 jaar worden andere zaken steeds belangrijker. De Corona crisis heeft daar nog eens een flinke zet aan gegeven.

Waar het wél om gaat: Succesvol werken is resultaten neerzetten, met werk dat waarde toevoegt én dat je leuk vindt. Waar je energie van krijgt. Werk dat je doet omdat het betekenis heeft voor je en waarbij je voldoende vrije tijd voor andere waardevolle zaken over houdt. Succesvol werken betekent succesvol leven: met ruim voldoende aandacht voor mentaal en fysiek welzijn. Als jij ook voor deze vorm van succes gaat voor jou of voor je medewerkers, neem dan contact op met ons. Om de best mogelijke versie van jezelf de ruimte te geven.

BONUS: Deze offline training wordt ondersteund met een zelfcoaching toolkit waar je medewerkers zich nog een half jaar lang zelf extra mee kunnen optimaliseren!

Neem contact op