WORKSHOP WAARDEREN WERKT! 

Werken vanuit kwaliteiten en sterktes loont! We werken dan beter, slimmer en met veel meer positieve energie.

Alleen: vaak zijn we ons als nuchtere Hollanders, helemaal niet bewust van onze kwaliteiten. Door onze aangeboren ‘negativity-bias’ uit de oertijd, afgetopt met onze Hollandse nuchterheid van ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, lukt het ons vaak niet eens die kwaliteiten van onszelf te noemen waarmee we echt waarde toevoegen. En als we ons er al van bewust zijn, dan hebben we het er niet over, ook niet als het over anderen gaat. Dus vinden we het lastig om onze eigen, maar ook om de kwaliteiten van anderen duidelijk te benoemen.

In vrijwel elk team waar we komen is er een wens om elkaar gemakkelijker feedback te leren geven. Maar weet je: feedback geven én ontvangen lukt alleen in een psychologisch veilige omgeving. En psychologische veiligheid is alleen mogelijk als mensen oprecht durven te zijn en zich in het algemeen gewaardeerd voelen over hun inbreng.

Daarnaast gaat feedback ook over het stimuleren en versterken van ontwikkeling. En over het vergroten van zelfvertrouwen over hoe iemand nog meer de beste versie van zichzelf kan worden. Door openheid te creëren over zowel ontwikkelpunten, maar zeker ook over ieders kwaliteiten ontstaat dan een krachtige leercultuur waarin het mogelijk wordt het beste van iedereen naar boven te halen.

Zeg nou zelf: de uitdrukking ‘het beste naar boven halen’ wil toch vooral niet zeggen dat je iemand met ongezouten kritiek tot de grond toe zou willen afbreken? Nee….., dat betekent dat we juist méér willen zien en naar boven willen halen van iemands kwaliteiten en potentieel. Al helemaal als die persoon daar zelf een blinde vlek voor heeft of niet eens door heeft dat hij of zij daarin uitzonderlijk krachtig is.

Meer weten?
Kortom, waarderen werkt: Als we van anderen horen over onze kwaliteiten en sterktes, en deze complimenten en positieve feedback ook weten aan te nemen, versterkt dat onze motivatie en ons zelfvertrouwen. Daarnaast groeit de leercultuur en gaat er meer positieve energie stromen waarin krachten en talenten gebundeld worden. En waardoor mensen met meer plezier en motivatie hun werk doen en resultaten mogelijk maken.
 
In deze workshop zoomen we in op:
 
  • Wat oprechte en constructieve waardering nou echt is
  • De kern en kracht van Waardering en waarom het zo werkt en versterkt
  • De sleutels van effectieve waardering
  • De 5 talen van waardering
  • Hoe complimenten te ontvangen (want daar zijn we vaak ook niet zo best in)
  • Uitgebreid oefenen/starten met geven en ontvangen van waardering
Deze workshop duurt 1 dagdeel en kan zowel offline als online gegeven worden.
Neem contact op