Don't count the days,

Make the days count

 Muhammed Ali

 

 

Optimistisch over Werk: werk met meer plezier!

Wist je dat werkgeluk één van de drie belangrijkste elementen is van een gelukkig leven? Dat het een fantastisch medicijn is tegen stress? En dat je er tot wel 31% productiever van wordt? Als manager ben jij tot wel voor 70% verantwoordelijk voor hoe betrokken en gemotiveerd jouw medewerkers zich voelen. Als manager bepaal je voor een groot deel de cultuur waarin echte betrokkenheid ruimte krijgt. En daarbij is aandacht voor hun werkgeluk cruciaal. Dat wil uiteraard niet zeggen dat jouw medewerkers dan zelf geen rol meer hebben in het beïnvloeden en verantwoordelijkheid nemen voor hun werkgeluk.

Je herkent het vast zelf ook: als medewerker écht weten wat je wilt, helder hebben hoe je wilt groeien, duidelijk weten wat je energie kost en wat je energie oplevert in je werk en in je samenwerking, is cruciaal. Want dat is voor iedereen anders.

Alleen...., heb jij dat zelf helder? en weet je of jouw teamleden dit helder hebben? En, ... weet je hoe je jouw werkgeluk, energiebalans en mindset, en die van je medewerkers, positief kunt beïnvloeden? Toptimism helpt je Optimaal Werken, meet meer werkgeluk, succes en energie mogelijk te maken.

Placeholder Image

 

Focus & Flow in je werk

In en met ons werk willen we impact hebben, verschil maken, jij toch ook? Alleen... al die prikkels…! Hapsnap werken kost veel energie én is contraproductief. Dus: naar grip op focus, je aandacht kunnen managen om met meer rust je kernkwaliteiten in te zetten. Voor meer resultaat, meer energie, meer flow

Placeholder Image

Werkgeluk en energie door waarde

Aandacht voor wat energie geeft en wat energie kost. Weten wat je wilt en vanuit inspiratie meer bereiken met minder moeite. Waarde(n)vol Werk leveren. En dus meer werkplezier. Vanuit het gegeven: Geluk vólgt niet op succes, maar leídt tot succes.

Placeholder Image

Optimisme aan het werk in het werk

Kijken naar hoe je kijkt. En naar welke kleur je bril heeft. Omdat Mindset Matters. Want als jíj er niet in gelooft, wie dan wel? Bouwen aan vertrouwen. Geloven in potentieel, in mogelijkheden, in invloed. Omdat het kan, omdat het werkt, omdat het energie geeft.

Optimaal Werken

Er wordt veel gepraat over werkgeluk. Misschien ook al wel bij jou op het werk. Het is een ware hype. En vaak heeft een werkgeluk sessie een korte opleving van energie tot gevolg, maar is het vooral een leuke dag geweest met een hoop positieve energie. Zijn er een paar leuke afspraken gemaakt die de cultuur een korte termijn boost opleveren. en... waar iedereen al snel weer aan is gewend.

Toptimism at Work gaat dieper: Werkgeluk of Welzijn in het werk gaat inderdaad over positieve emoties, maar óók nog over zoveel meer. Optimaal werken gaat over al die aspecten waar je als medewerker zelf invloed op hebt en waar je vanuit je rol als manager in kunt faciliteren. In onze workshops en trajecten gaan we met jou en je medewerkers op onderzoek naar die persoonlijke aspecten waar zij zelf een boost aan werkenergie, werkplezier, en optimisme kunnen geven. Zodat je medewerkers met meer gemak nog meer mogelijk maken. Zodat zij (nog) lekkerder in hun werkvel komen te zitten en de sfeer een blijvende positieve verandering doormaakt.

Placeholder Image

Alvast kijken wat je aan je eigen werkgeluk kunt doen?

Placeholder Image

Zelf aan de slag om optimaal te gaan werken 

Opties voor optimalisatie van Werken:

 • Individuele coaching. Inzicht krijgen in wat (jouw) individuele frustraties, maar vooral ook mogelijkheden zijn rondom Persoonlijke werkgeluk.
 • Online Academy voor Optimaal Werken met Optimisme: vol oefeningen en tools  om je medewerkers te helpen te coachen of hen te helpen zelf aan de slag te gaan met hun werkgeluk en groei. Ultiem flexibel: (creëer) toegang tot deze trainingen waar en wanneer je maar wilt. 
 • Flourish to the Future traject: Gun in 150 dagen je medewerkers hernieuwd optimisme en actie om weer te floreren in het werk. Een uniek en compleet persoonlijk groei- en ontwikkeltraject.
 • Workshops (maatwerk), deze workshops zijn zowel geschikt voor teams als voor groepen medewerkers :
  • Presteren met Passie en Purpose
  • Creëer Impact met Invloed
  • Floreer in je werk met Focus en Flow
  • Succesvol en Soepel in Samenwerking
  • Optimaal Werken met Optimisme
  • Gelukkig Groeien in je Werk

In overleg zijn er altijd maatwerkoplossingen te creëren, waarbij de behoefte van jouw team, afdeling of organisatie altijd leidend is.

Placeholder Image

Wil je meer weten over optimaal werken met optimisme en werkgeluk?

Mail dan hier je vraag